FAQ

Heb je een vraag die er niet bij staat? Stuur dan een mail aan info@SPOTAmsterdam.nl.


Aanbod woningen

In SPOT Amsterdam komen circa 1.090 woningen in een mooie mix van vrij sector- en middeldure koopwoningen, vrije sector huurwoningen en huurwoningen in het sociale segment.

In totaal telt SPOT straks ca. 1.090 woningen, opgedeeld in 3 fasen. We gaan uit van ruim 300 woningen in de eerste fase en bijna 400 woningen in de tweede fase.

In de 1e fase komen middeldure en vrije sector huurwoningen, in de 2e fase komen er naast sociale-, middeldure en vrije sector huurwoningen ook middeldure en vrije sector koopwoningen. In de 3e fase komen er middeldure en vrije sector huurwoningen en vrije sector koopwoningen. Ook komt er ruimte voor sport/fitness en een convenience store.

We bieden een breed aanbod aan woningen. SPOT wordt een levendige stadswijk, perfect voor stedelingen, jong en oud, die alleen of samen, met of zonder kind(eren) wonen. Er komen grand apartments, compacte city apartments met een goede indeling, een beperkt aantal bijzondere penthouses en veel buitenruimtes met oppervlaktes tot wel 34 m²!

Er komen balkons, loggia’s en fraaie dakterrassen. Direct naast SPOT komt het 7-voetbalvelden-grote Hondsrugpark.Aanbod koopappartementen

Er komen 179 koopwoningen in toren A1 en 93 koopwoningen in toren D.

Er komt een goede mix van compacte City Apartments van 46 m²- 57 m², riante Grand Apartments van 71 m² – 127 m² en Penthouses van 178 m² – 185 m² met een spectaculair uitzicht. Via de woningzoeker kun je jouw ideale appartement vinden.

Nee, het is niet mogelijk een parkeerplaats te kopen. Wel hebben een geselecteerd aantal Grand Apartments het recht een parkeerplaats te huren. Dit betreft een zwerfplek in de parkeergarage.

Bij de penthouses is het mogelijk 2 vaste parkeerplaatsen te huren.

De huurprijzen van de parkeerplaatsen zijn nog niet bekend.

De verkoop van de appartementen in Toren A1 is gestart! Je kunt je inschrijven voor één van de 132 Grand Apartments, één van de 4 Penthouses of één van de City Apartments die gefaseerd in verkoop gaan.

De start verkoop van appartementen in Toren D is nog niet bekend.

Via de prijslijst vind je de verkooppprijzen van de Grand Apartments en Penthouses. De City Apartments die nu in verkoop zijn, hebben een vaste verkoopprijs van € 296.672 v.o.n. Je vind de volledige prijslijst, inclusief erfpacht, hier.

Via de prijslijsten vind je de hoogte van de jaarlijkse erfpachtcanon. Het is ook mogelijk de erfpacht af te kopen voor een periode van 50 jaar.

Wij raden je aan om een financiële check te doen via een hypotheekadviseur, zodat je weet wat je financiële mogelijkheden zijn. Neem hiervoor bijvoorbeeld contact op met De Kredieter, telefoonnummer 020 575 3320 of Squire-Advies, telefoonnummer 020 261 4636. Of neem contact op met je eigen hypotheekadviseur.

Je kunt je inschrijven via deze website. Ga naar de woningzoeker, vind de woning die het beste bij je past, en schrijf je in. Een van de makelaars neemt dan snel contact met je op.

We adviseren je om ook de vragenlijst in jouw account in te vullen, omdat de ontwikkelaar op basis van voorkeur en op basis van financiële gegevens de woningen toewijst.

Als je je hebt ingeschreven via de woningzoeker, neemt een van onze makelaars snel contact met je op. Er wordt dan een optiegesprek gepland, zodat de makelaar jou uitvoerig kan informeren over SPOT en voor jou alle ruimte is om vragen te stellen. Na een aantal dagen dien je te beslissen of je definitief tot koop overgaat. De koop- en aannemingsovereenkomst kun je vervolgens binnen enkele dagen tekenen.

Het is niet mogelijk een optie te krijgen op de City Apartments.

De bouw toren A1 is gestart in september 2021. Oplevering is naar verwachting medio 2025. De lange bouwtijd komt omdat er een dubbellaagse parkeerkelder wordt gerealiseerd onder de woontoren.Aanbod huurappartementen

Amvest Investment Management heeft namens Aegon Nederland de huurwoningen in SPOT gekocht, zij zullen een partij aanwijzen voor de verhuur van deze woningen. De huurwoningen gaan meestal pas in verhuur als de oplevertijd dichtbij is. We verwachten dat dit in 2023 zal zijn. Waar en wanneer je je kunt inschrijven, is nog niet bekend, dus maak in ieder geval je interesse kenbaar via het aanmeldformulier, dan word je automatisch geïnformeerd.

Alle huurwoningen, zowel de sociale als de middeldure huurwoningen worden aangeboden via een speciaal daarvoor ontworpen website: zuidoostwoont.nl. We verwachten dat deze nieuwe website een jaar voordat de huurwoningen worden opgeleverd live gaat. Je kan je interesse nu al kenbaar maken door u in te schrijven via het interesseformulier op zuidoostwoont.nl.

De verhuur start later en verloopt via andere partijen. Welke partijen dat zijn, en welke huurpijzen zij hanteren, Dat weten we nog niet. Deze informatie komt t.z.t. op de site. Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte. Wel handig om te weten: sociale huurwoningen hebben momenteel een huurprijs tot €763,47 per maand (prijspeil 2022), de huurprijzen voor middeldure huur zijn van €900,00 tot €1.075 per maand (prijspeil 2022). Voor de vrije sector gelden geen huur-regulerende bepalingen, geen maximumprijzen en geen subsidie. De huurwoningen zullen naar verwachting pas in 2023 in verhuur komen.

De verhuur zal pas richting de oplevering van de woningen plaatsvinden. We kondigen dit ruim van tevoren aan. Je kunt je wel al aanmelden als geïnteresseerde en je wordt dan via de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden. Vergeet niet onze Facebookpage te liken waar we geregeld berichten en info op posten. Ook voor de vrije sector huurwoningen in de overige deelplannen kun je je nog niet inschrijven. Je kunt je natuurlijk wel aanmelden, zodat je automatisch op de hoogte wordt gehouden.

Klik hier voor de huisvestigingsverordening voor de huisvestigingsverordening van de Gemeente Amsterdam voor de toewijzingscriteria voor de sociale en middeldure huurwoningen.Kantoren

De eerste kantoorruimte wordt naar verwachting in 2024 opgeleverd.

Voor meer informatie over het huren van kantoorruimte in SPOT kunt u terecht bij:
CBRE Nederland, Ewout Frima
Van Gool Elburg Vastgoedspecialiste, Jeroen Jansen

Of neem contact op via het contactformulier.Ontwikkelingen in het gebied

De kantoren die er staan voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Het gebied mist ook uitstraling. Veel parkeerplaatsen, weinig groen, niet heel gezellig. Het is niet echt een ‘buurt’. Tegelijkertijd is de behoefte aan woningen in Amsterdam erg groot. Enkele jaren geleden hebben we een aantal van de bestaande kantoren gekocht om plaats te laten maken voor woningen. De kantoren worden gesloopt en in de plaats daarvan realiseren we hoge en middelhoge gebouwen aan leuke pleintjes en groen. In de gebouwen komen woningen, maar er is ook plek voor (flex)werken, caféetjes en restaurantjes en bijvoorbeeld onderwijs-, sport en cultuurvoorzieningen.

Nee, het Amstel-III gebied verandert enorm. Vanaf het Amstelkwartier aan de Amstel tot aan de nieuwe medische campus van het Universitair MC (oude AMC): er komen duizenden nieuwe woningen en allerlei voorzieningen bij. Ook direct naast SPOT verdwijnen kantoren voor woningen. In ons plangebied worden maar liefst ca. 1.090 nieuwe woningen gerealiseerd en in heel Amstel-III misschien wel 10.000. Lees er meer over op de site van Hondsrugpark: https://www.hondsrugpark.nl.

We maken ons samen met de andere ontwikkelaars in het gebied sterk voor de aanleg van een nieuw park in het gebied. Dat vinden we ook heel erg nodig met de komst van zo veel nieuwe woningen en nieuwe bewoners. Het park komt op de plek van de huidige Hondsrugweg, die daarmee verdwijnt of verandert van karakter. Er gaan nog wat verkeersstudies en besluiten aan vooraf voor het zo ver is, maar dat het Hondsrugpark er komt, is zeker. Toren A1 van SPOT ligt straks direct aan het park en andere torens kijken er op uit. Op de website van Stichting Hondsrugpark lees je alles over de komst van het park en de activiteiten die georganiseerd worden.

Aan de rand van ons plandeel komt een school voor het basisonderwijs. Binnen SPOT komt een kinderdagverblijf. En om ons heen zijn er ook volop ontwikkelingen. Zo komen er woningen aan de Hogehilweg, Hessenbergweg, Hondsrugpark en Karspeldreef en woningen aan de onder projectnaam Urban Interactieve District, er komt een studentencampus ter hoogte van metrostation Bullewijk en de Hondsrugweg verandert naar een stadspark. Er is een groot aantal partijen actief met de ontwikkeling van het gebied. Zie hiervoor de site Hondsrugpark: https://www.hondsrugpark.nl.

Op loopafstand, naast station Bijlmer Arena, ligt het omvangrijke winkelcentrum Amsterdamse Poort met allerlei winkels, ketens en eettentjes. In dit deel van Zuidoost vind je echt van alles. Het functioneert echt als eigen stad in een stad. Je hoeft dus echt niet per se het centrum in.

Dan is er nog de Arena-boulevard. In de ArenA is niet alleen voetbal, maar vinden regelmatig concerten plaats. Aan de boulevard vind je verder Pathé Arena met heel veel bioscoopzalen, de concertzaal AFAS-live en de nog grotere ZIGGO-dome.

In het gebied van SPOT vind je verder restaurant Bullewijk, brouwerij Kleiburg en verschillende soorten kleinere horeca. Deze kunnen ook een plek krijgen in de nieuwe ontwikkelingen en verder moet dat worden aangevuld met andere winkels, horeca en bijvoorbeeld een buurtsuper.

Jazeker! We willen het gebied alvast laten leven, omdat het best nog even duurt voordat de nieuwbouw er staat en in de tussentijd de bestaande kantoren langzaamaan leegstromen. In en om die kantoren willen we bijvoorbeeld tijdelijke horeca toestaan. Ook is er een Hondsrugpark Hoofdkwartier aan het Bullewijkpad. Van daaruit zorgt een heuse kwartiermaker voor allerlei leuke events en activiteiten in het gebied, zodra dat weer kan. De gemeente heeft HOBU de ruimte gegeven om het gebied op de kaart te zetten. HOBU zoekt de verbinding met de andere kant van het spoor en organiseert allerlei activiteiten en tours. Houd het goed in de gaten op Instagram en Facebook want het wordt er zeker niet stiller op!

De openbare ruimte krijgt een grote facelift, de stationsomgevingen worden aangepakt en heel gaaf: de Hondsrugweg die nu nog een soort vierbaans-snelweg richting de IKEA is, verandert naar een autoluwe omgeving met fiets- en wandelroutes, zitplekjes en sport. Een soort nieuw stadspark voor de nieuwe bewoners. Heb je de autoprikker van Street Art Frankey al gezien? Deze staat symbool voor 'asfalt eruit, groen erin'!Voorzieningen

Over de exacte invulling van voorzieningen denken we nog na. Er komt in elk geval een school nabij ons plan. Aan de pleintjes vind je straks een mix van (flex)werken, café, koffietentjes en winkels. Maar ook voorzieningen zoals een tandarts, een huisarts en dergelijke zijn heel goed denkbaar, hetzij bij ons, hetzij bij onze buren. Daarnaast hebben we wat meer invloed op de invulling van de gebouwen en de daken. Denk bijvoorbeeld aan een (collectieve) daktuin, lockerboxes voor bezorgpakketten, een bikebar, kruidentuin, flexwerkplekken, enz.

Als je interesse hebt om winkelruimte te huren, stuur dan een mailtje naar info@spotamsterdam.nl met je contactgegevens, het gewenst aantal vierkante meters en wat voor een winkel je hier zou willen vestigen. Als we ons met de verhuur van de commerciële plint gaan bezighouden, nemen we contact met je op.

De services die we aanbieden staan nog niet vast maar willen we aanbieden naar wens. Naarmate het project verder vordert zal dit steeds duidelijker worden. Je kunt denken aan oppasservices, groenservices, bezorg- en afhaalservices, zorgservices en deelconcepten van auto’s, (elektrische) fietsen, bakfietsen etc.Waarom SPOT?

Wij vinden SPOT straks echt een place-to-be in Amsterdam. Het ligt in Amstel 3 dat bij veel woningzoekers nog wat onontdekt is als nieuwe woonlocatie in Amsterdam. Veel woningzoekers kijken alleen binnen de ring. Maar SPOT ligt dankzij de metro, de snelweg en snelle fietspaden super goed bereikbaar ten opzichte van de stad, omliggende (winkel)voorzieningen en het buitengebied. Bovendien gaat het hele gebied en alles eromheen volledig op de schop. SPOT is nu nog een kantorenpark maar straks een gemengde, levendige en duurzame woonwijk.

Dit gebied en het Amstel III-gebied is straks de nieuwe place to be. Enorm veelzijdig. Niet alleen wonen, maar ook werken, ontspannen en uitgaan vind je hier en direct om de hoek. Wij vinden het een echte hot-spot. Volop in verandering. Anders gezegd: SPOT zou kunnen staan voor een Superior Plan Of Transformation. SPOT is voor iedereen. Het is een compacte en levendige wijk die en heel open en prettig voelt.

Zuidoost is destijds aangelegd als een nieuw stuk van Amsterdam. Het is dus onmiskenbaar Amsterdams. Met bravoure en lef, lekker stads, maar in alle grootstedelijkheid ook plezierig en kleinschalig als de oude stadsbuurten. Zuidoost is kleurrijk, sportief, levendig en sociaal. De gebouwen worden een stuk hoger dan de ‘oude stad’, maar veel van wat de stad leuk maakt vind je straks terug in SPOT. Kortom, écht Amsterdams op een nieuwe manier!Bereikbaarheid

Vanaf SPOT kun je kiezen uit metrostation Bullewijk of het grote trein- en metrostation Amsterdam Bijlmer Arena. Vanaf hier ben je in een mum van tijd op Schiphol, of op de Zuidas. De metrostations worden ook gerenoveerd. Het centrum van Amsterdam ligt met de metro op minder dan een kwartier.

Alle vrijheid met je trouwe stalen ros, of lease-fiets van SwapBike. Als je uitgaat van het Volkshotel/Canvas op de Wibautstraat in Oost dan ben je iets langer dan 23 minuten onderweg. Als je zin hebt in terrasjes in De Pijp dan fiets je daar in 25 minuten naar toe. Nog wat overtuigende getallen? De Zuidas op 20 minuten fietsen, het Vondelpark op 30 en de Jordaan in 35. Juist behoefte aan rust? Ouderkerk aan de Amstel in 15, Ouderkerkplas in minder dan 10, en de prachtige Vecht op een kwartier afstand. Het eindeloze buitengebied lonkt!

Echt. Uitstekend. Amstel III wordt weleens dé, of één van de best bereikbare delen van Amsterdam genoemd. Vlakbij opritten van de A2 én de A9 die je op hun beurt weer in een mum op de A1 en de A10 brengen. De wereld aan je voeten, of moeten we zeggen, wielen?Parkeren

Onze woningen hebben straks minder dan 1 parkeerplaats per woning. We zien namelijk een maatschappelijke trend en een veranderende houding ten opzichte van de auto. Autobezit wordt niet langer per se noodzakelijk gezien. Steeds meer mensen kiezen voor deelautoconcepten. Dit betekent dat we minder kostbare gebouwde parkeerplaatsen maken.

De parkeerplaatsen die er komen, komen onder de gebouwen en deels onder de nieuwe pleinen. De openbare ruimte wordt als het ware opgetild.

Er komen geen vrije parkeerplaatsen op straat. Ook vervalt je recht op een parkeervergunning. De gemeente Amsterdam is van plan een blauwe zone in te stellen om vrij parkeren te voorkomen.

Het is niet mogelijk om een parkeerplaats te kopen.

Wel is het bij een geselecteerd aantal appartementen mogelijk om een parkeerplaats te huren. Dit is echter niet verplicht. De huurprijzen zijn nog niet bekend.

In het ontwerp gaan we uit van een gezamenlijke fietsenberging in- en onder de gebouwen om aan te sluiten bij gemeentelijk beleid om sterk in te zetten op het gebruik van de fiets! Plek zat dus.Duurzaamheid

Duurzaamheid en gezond wonen vinden wij zeer belangrijk. Eigenlijk ook heel vanzelfsprekend. Standaard duurzaamheidseisen en oplossingen zijn tegenwoordig aspecten als: (minstens) energieneutraal gebouwen, door bijvoorbeeld toepassingen als warmtepompen en zonnepanelen en een uitstekende isolatie. De gemeente ziet het gebied ook als een sport en beweging-gebied en bevordert dat ook door allerlei voorzieningen op te nemen in de openbare ruimte en de vormgeving daarvan.

In ons plan proberen we bijvoorbeeld beweging te stimuleren en er een gezond gebouw van te maken. We willen na de sloop zoveel mogelijk hergebruiken van het gebouw (‘circulair’) en bij nieuw te bouwen gebouwen met toekomstig hergebruik rekening houden. Je kunt bijvoorbeeld een grondstoffenpaspoort maken en bepaalde onderdelen van een gebouw eenvoudig demontabel maken.

De energielasten zijn afhankelijk van de ligging van je appartement, de grootte van je appartement en je persoonlijk verbruik. Om toch een indicatie te geven van de energielasten waar je rekening mee kunt houden, zijn er voor deze appartementen op basis van een gemiddeld gebruik en de temperaturen van de afgelopen 10 jaar de volgende indicaties beschikbaar:

App A1-51: € 2.231/ jaar
App A1-118: € 2.256/ jaar
App A1-162: € 2.366/ jaar

Het tarief waarmee gerekend is, is voor elektra 0,40 EUR/kWh, voor stadverwarming € 47,38 per gigajoule (GJ).

Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend.Betrokken partijen

COD en DUQER – twee vastgoedontwikkelaars met ervaring in nationale en internationale projecten – zijn de drijvende kracht achter de transformatie van SPOT.

COD is een energieke en creatieve vastgoedontwikkelaar die zich richt op zowel nieuwbouw als herontwikkeling van hotels, kantoren en woningen. COD heeft momenteel diverse in het oog springende projecten in ontwikkeling, zoals Sud Wonen Amsterdam, herontwikkeling Maanplein Den Haag, Het Dok op de NDSM-werf in Amsterdam, kantoorontwikkeling Max&Moore in Amsterdam-Noord en de herontwikkeling van de Megastores in Den Haag. Begin dit jaar heeft COD het project nhow Amsterdam RAI opgeleverd.

DUQER is een snelgroeiende vastgoedontwikkelaar/-belegger én initiatiefnemer van tal van vastgoedprojecten in de Randstad met op dit moment vooral (her-)ontwikkelingsprojecten in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Naast hun initiatief voor de ontwikkeling van SPOT Amsterdam, zijn zij ontwikkelaar van een ander project in Amsterdam Zuidoost op de Paasheuvelweg. In Utrecht is DUQER ontwikkelaar van meerdere grote woningontwikkelingen in de Merwedekanaal zone. Ook ontwikkelt DUQER een exclusief woningproject aan de kust van Den Haag.

Het architectenbureau dat verantwoordelijk is voor het masterontwerp is KAAN architecten. De woongebouwen in de eerste 2 fases worden door KAAN Architecten, Klunder Architecten, DOOR Architecten en Moederscheim Moonen ontworpen. De woontorens in de 3e fase worden door ZZDP Architecten, Marc Koehler Architects en Mei architects. De openbare ruimte wordt ontworpen door Inside Outside. Het zijn vooraanstaande, ambitieuze en Nederlandse ontwerpbureaus, die ook Internationaal opereren.Contactgegevens makelaars


Parnassusweg 201
1077 DG Amsterdam

info@eefjevoogd.nl
020 3050560


Buitenveldertselaan 42
1081 AA Amsterdam

info@fris.nl
+31(0)20 - 301 77 15


CBRE
Ewout Frima
Anthony Fokkerweg 15
1059 CM Amsterdam

netherlands@cbre.com
+31 (0)20 626 26 91


Van Gool Elburg
Jeroen Jansen
Ito Toren, 10e etage
Gustav Mahlerplein 72
1082 MA Amsterdam

info@vangoolelburg.com
+31 (0)20 664 85 85Eefje Voogd Makelaardij

Eefje Voogd


Contactpersonen: Els Verpoorten & Laurens Roosendaal
Tel.: 020- 30 50 560
Email: info@eefjevoogd.nl

FRIS Woningmakelaars

Fris


Contactpersoon: Gordon Vos
Tel. 020- 301 77 15
Email: nieuwbouw@fris.nl
23db0040-90b6-11ec-b0e9-6d16a0c995f2-logo-cod-development-pioneers-2017.png
214ee7e0-90b6-11ec-801e-45f8e15098e1-duqer-logo-2018-retina.png